Sayfalar

4 Kasım 2011 Cuma

Gu Jun Pyo'nun Balık Kekinden Yemek İsteyenler^^



En sevilen aktörler listesinde Gu Jun Pyo eminim ki herkesin en az ilk üçündedir. O öyle tatlı, öyle şapşal, öyle romantik bir karakterdir ki insana kendisini daha ilk bölümden sevdirir.. İşte ben de geçen günler dahilinde Boys Over Flowers'ı bilmem kaçıncı defa izlediğimde bu kuzunun yediği şu tuhaf şeyi merak ettiğimi fark ettim. Ufak bir araştırmanın ardından bu çubuklu şeyin genellikle sokak satıcıları tarafından satılan ve soju ile tüketilen "Eomuk" isimli bir yiyecek olduğunu öğrendim.. İngilizce ismi "Fish Cake", yani ana maddesi balık..



Kore'de eomuk malzemesi olarak beyaz etli balıkları tercih ediyorlar. Çoğunlukla mürekkep balığı kullanıyorlarmış. Diğer malzemeleri de genel olarak un, çeşitli yeşillikler ve baharatlar imiş. Bu yiyeceğin bir de sulu versiyonu var, baharatlı bir suyun içerisinde servis ediliyor eomuk, yemeği yeyip suyunu içiyor insanlar.

Neyse gelelim esas konumuzaa.. Ben de eomuk yapmayı denedim! Hem de çok güzel oldu, tarifini de sizlerle paylaşmasam olmaz şimdi :)



Tabi bizim balık kekimiz birazcık Türk usulü oldu, o kadarını da kabul edin artık :) Neyse gelelim malzemelerimize..

Malzemeler

-İki adet palamut (Ben sevdiğim için palamut kullandım. Siz başka beyaz etli bir balık kullanabilirsiniz.)

-Yeşil soğan

-Üç adet yumurta

-Maydanoz

-Un

-Tuz, karabiber, toz kırmızı biber,kuru  nane

-Galete unu

Yapılışı

-Önce kılçıkları ayıklanan balıkları suda haşlıyoruz. Yalnızz!!! Palamutta inanılmaz çok kılçık vardı, ben epey vakit harcadım temizlemek için, siz de çok dikkat edin, kılçık kalmasın balıkta.

-Yeşil soğanı ve maydanozu ince ince doğruyoruz. Sonra haşlanan balıkları sudan çıkarıp soğutuyoruz, ki balık hemen haşlanıyor, 10 dakika falan yeterli. Balıkları ince ince doğrayıp derince bir kabın içine alıyoruz. Kaba yeşil soğan, maydanoz, bir yumurta, tuz, karabiber, toz biber, kuru nane ve un ekliyoruz. Ve tüm malzemeleri yoğurmaya başlıyoruz.

-Sonra elde ettiğimiz hamurdan parçalar koparıp parmak şeklini veriyoruz. Parmak şeklindeki hamurları önce kırdığımız yumurtaya sonra da galete ununa buluyoruz ve ısıttığımız yağda kızartıyoruz. (Koreliler kızartırken susam yağı kullanıyor ama ben bulamadığım için ayçiçek yağı kullandım.) 

-Vee Türk usulü eomuk servise hazır! Ben "Gu Jun Pyo gibi çubukla yemek istiyorum" diyeniniz varsa o hali de mevcut efendim buyrunuz :)



Ben çubuk olarak bildiğimiz chopsticklerden kullandım, bence orijinalinde de bunlar kullanılıyor :) Eomuklarımız piştikten sonra onları çubuğa taktım, çubukla pişirmesi zor olurdu çünkü.

Her ne kadar Türk usülü pişirmiş olsam da eomuk denen şeyin gerçekten lezzetli bir yiyecek olduğuna karar verdim. Yazımı bitirirken son olarak buradan güzel insan Lee Min Ho'ya sesleniyorum: Kuzucum, stalkerların olarak yediğini, içtiğini her bir şeyini takip ediyoruz, ama korkma sasaeng* değiliz, sadece seni seviyoruz.. Değil mi gençler :)

Hepimize afiyet olsun^^

***


*Sasaeng: Hayranı oldukları idolün her hareketini 7/24 takip eden takıntılı hayranlar.

23 yorum:

  1. A süpermiş, ellerine sağlık dostum :)
    O zaman ben Emuk istiyorum senden, isterim yani bilemem :p
    Yapılması gayet kolaymış, acaba denesem mi diye düşünüyorum şimdi ciddi ciddi.
    Ben de palamutu çok severim :)

    YanıtlaSil
  2. oğğ maşallah güzelim:) ben de kılçığı temizlenip satılan sardalya ile denemiştim. hamurunu da soda tuz ve unu krep kıvamına getirdim. sardalyaları çöp şişe taktık ve krem hamuruna buladım kzıgın yağa attım hemen pişti çıtır çıtır yanında birayla tükettim. tavsiyemdir.

    YanıtlaSil
  3. anam balık keki dediğimiz şey balıklı mücver çıktı iyi mi :D :D ellerine sağlık masalım, çok da lezzetli gözüküyor :D nam nam nam :D

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık çok kolay ve leziz göründü. Denemek şart oldu :D

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım, tarifini de vermişsin harikasın! :D Ama ben balık sevmem, tavuklusu filan olmaz mı? :) Belki denerim yine de bir gün^^

    YanıtlaSil
  6. ehuehu istediğin eomuk olsun canım kolay :) yapması gerçekten çok kolay ya yaptığım en iyi Kore yemeği oldu diyebilirim. palamut iyidir ya ızgara olursa bir de uuu :)

    YanıtlaSil
  7. aa senin tarifin de şahaneymiş hemen denerim ben şimdi :)

    temizlenmiş sardalye süper fikirmiş ya ben çok uğraştık kılçıkları tek tek temizlemek için. bir daha ayıklanmış alırım ben de.. tarif için tekrar teşekkürler^^

    YanıtlaSil
  8. işte ya yurdum insanından beklediğim yorum ehuehu :) kız balıklı mücveri fish cake diye bize kakalamaya çalışıyorlar iyi mi :) ama tadı güzel oldu yav orijinali de böyleyse Korelilerden şaşırtıcı lezzetler çıkıyor derim ben sevgili nam nam nam makino :)

    YanıtlaSil
  9. rica ederim canım :) ben de aynı şeyi düşündüm biliyor musun hem tavuğu haşlayıp kıymak çok daha kolay kılçığı da yok. ben bir de tavuklusunu deneyeyim en iyisi :)

    YanıtlaSil
  10. valla hem kolay hem lezzetli gerçekten. dene canım sen de :)

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık masalevi^^ bof'da lee min ho öyle bir iştahla yerdi ki hep canım çekerdi bunlardan:) yapılışı da gayet pratik görünüyor ama yumurta benim için işi bozuyor gibi:/ ama denemeye değer sanırım :)

    YanıtlaSil
  12. Canım ilginç bir şeye benziyor. Kore dizilerinde hep görüyoruz yiyorlar bunda. Ben de deneyeceğim bir ara :)

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık masalevi.
    Çok pis canım çekti(oda nasıl oluyorsa :D) Tarifi anneme gösterdim".Mücver yapsam yemessin bide balıklısından istiyorsun dedi." Ama yaptırıcam, yiyicem ve sevicem.İnanıyorum ^^

    YanıtlaSil
  14. Balık kekinin evde yapılabilecek bir şey olduğunu hiç düşünmemiştim. Tarifin kolay gözüküyor, ben de yapayım ilk fırsatta. Hatta hemen internetten araştırayım başka tarifleri.
    Fikir için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. Tipik bir Türk olarak gözümden kaçmaz böyle bişi ayıpsın ehühühe :D Yoon Kye Sang Türkiye'ye geldiğinde Nevşehire gidip testi kebabı yemişti ve o da o kebabı kendi yameklerinden birine benzetmişti, şimdi bu yazını okuyunca aklıma testi kebabı geldi :D acaba Yoon Kye Sang bizim için ne düşünmüştü? ehehehe , biz onlara hırsız muamelesi yaptık iki dakkada :D
    senin ellerinden her şey güzel olur tabi :D :D ellerine kollarına sağlık :D

    YanıtlaSil
  16. teşekkürler canım^^ yumurta normal köftede seni rahatsız etmiyorsa burada da etmez tadı kayboluyor pişince. çok kolay bir tarif denemelisin bence de :)

    YanıtlaSil
  17. gerçekten değişik bir şey. biz pek alışkın değiliz öyle balıklı tariflere ama adamlar her yemekte kullanıyor neredeyse. bence de denemelisin çok kolay bir tarif, ama kılçık ayıklaması zor, onun da ayıklanmışı satılıyormuş gerçi :)

    YanıtlaSil
  18. ahaha makino da aynı yorumu yaptı: balıklı mücver bu yav dedi :) valla annemin güzelim yemeklerine burun kıvırıp ramen falan yiyorum o da çok kızıyor bana :) tarifi de denemelisin bence de seveceksin min ho bebeğimizin favorisi sonuçta :)

    YanıtlaSil
  19. çok teşekkürler. ben de senin gibi düşünmüştüm ama bi araştırdım adamlar tarifini koymuşlar her yere :) internette değişik balık keki tarifleri de var bence de araştırmalısın, ben de deneyeceğim diğerlerini de.

    YanıtlaSil
  20. woaa süpersin yaaa =) ben palamut sevmem ama başka bi balıkla en kısa zamanda denemek istiyorum bunu ! umarım benimki de seninki gibi lezzetli olur =)

    YanıtlaSil
  21. çok teşekkürler :) beyaz etli başka bir balık kullanabilirsin bence maksat balıklı olsun. biz sevgimizi katınca yaptıklarımız da güzel olur merak etme :)

    YanıtlaSil
  22. vayy ne maharetli çıktın sen çingu!! ^^

    valla ramenden sonra en severek yiyebileceğim, koreden transfer yiyeceklerden biriydi zaten balık keki.. sırf LMH için bile denemeyi planlıyordum.. şimdi sende tarifi vermişsin denemezsem olmaz :D
    fakat balıkti kılçıktı orası biraz sakat :S sen maharetliymişsin hem ayıkla hem pişir, maaşallah :) darısı benim başıma ..

    ellerine sağlık çingu, hoş ve orjinaliyle birebir aynı görünüyor :)

    YanıtlaSil
  23. ehe ehe çok teşekkürler :)

    aynen katılıyorum sana sırf LMH için bile denenmesi gereken bir yiyecek balık keki. tadı da güzel. ama kılçık meselesi biraz problemli ama katlanmaya değer :)

    orijinaline benzetmeye çalıştım azıcık Türk işi fish cakelerimi :) tekrar teşekkürler, denersen yorumunu alırım sonra :)

    YanıtlaSil