Sayfalar

7 Şubat 2012 Salı

Only You: Sadece Sen Mi Be Ajusshi??



Selamlarr^^ Evet sonunda "Only You"yu izledim ben de :) Bu sene beklediğim iki film vardı zaten. Biri "You are My Pet", diğeri de "Only You".. Malum Jang Geun Suk ve So Ji Sub kuzuları başrollerde, e izlemeyip de ne yapacağız şimdi :)

Önce filmin konusundan bahsedeyim sonra yorumlara geçerim.. Chul Min yani uri Ji Sub eski bir boksördür. Şimdilerde bir otoparkta bekçilik yapmaktadır. İnsanlarla fazla bir iletişim kurmamakta, karanlık geçmişine takılı kaldığı için kendi halinde yaşamaktadır.. Jung Hwa (Han Hyo Joo) ise Chul Min'in tam tersine hayat dolu, neşeli bir kızcağızdır. Fakat kendisi 4 yıl önce geçirdiği bir trafik kazası yüzünden kör olmuştur. Bu ikili tanışacak ve bir anda hayatlarının tüm seyri değişecektir..

Son olarak filmi şu linkten indirdim. Herkese iyi seyirler :)

!!!SPOILER!!!

Öncelikle yazımın başlığımı açıklayayım.." Sadece sen mi be ajusshi" şeklindeki serzenişim hem Ji Sub'a hem de ona hep böyle roller yazan senaristlere.. Yau bu adamcağız hep sevdiği kız için fedakarlık yapan, acı çeken, ağlayan ajusshi olmak zorunda?? Tamam romantik erkek rollerini hakkıyla yerine getiriyor orası ayrı ama hep ona hüsran hep ona hasret aaa!!! Neyse daha fazla sinirlenmeden konuyu değiştireyim ben.. Ama bu mesele kapanmayacak :)

Filmin ilk yarısı çok tatlıydı. İkilinin dizi izledikleri sahneler, sonra Chul Min'in o sonsuza uzanan merdivenler boyunca kızı sırtında taşıması!! Burası gerçekten filmin en tatlı kısmıydı herhalde.. Adam boşuna kas yapmamış ama yaa onların hakkını verdi bu sahne ile :) Hele kızın o şerefsiz patronunu patakladığı sahne yok mu uuu eridim bittim yaa!! O ne güzel bir sevgi, ne güzel bir sahiplenişti öyle.. Sonra ikilinin sevgili oldukları, aynı evde yaşadıkları kısımları falan suratımda kocaman bi gülümseme ile izledim.. Çocuk masaların sivri yerlerini zımparaladı, kapı eşiklerini çıkarttı kız için, böyle bir erkek var olabilir mi yaa?? Bu düşünceli tatlı halleri bana Moo Hyuk'u hatırlattı elimde olmadan.. O da yetimdi, o da hayatının bir döneminde kötü şeyler yapmak zorunda kalmıştı, o da hayattan soyutlamıştı kendisini falan filan.. Her şeye rağmen ikili ne güzel bir aşk yaşıyorlardı, taa ki Jung Hwa ameliyat olana kadar..

Zaten film boyunca "Aman bu çocuklar ayrılacak, aman kesin çocuğa şurada bir şey olacak" stresini yaşıyorken Chul Min'in Tayvan'a gönderilmesiyle endişelerimin haklı olduğu ortaya çıktı.. Henüz birkaç Kore filmi izlemiş olan ablam "Bu film Türk filmleri gibi yaa çocuk ölecek sonunda görürsün" deyip durdu bir de yanımda:/ Halimi düşünün :)

Chul Min ile o lanet boksörün dövüştükleri sahnenin tek bir karesine bile bakamadım.. Old Boy'daki diş sökme sahnelerini bile izleyen ben Ji Sub'un yerden yere vurulduğu sahneleri izleyemedim :( Bir de yönetmenin sağ gösterip sol vurmasına ne demeli? Çocuk hakkıyla kazandı maçı işte, kavuştursana artık kuzuları? Yok yani dram hat safhaya ulaşsın, biz ağlayalım istiyor adamlar anladım ben.. Filmin sonu gerçekten hayal kırıklığına uğrattı beni..

Bir kez daha fark ettiğim bir şeyi de yazmadan geçmeyeyim, Han Hyo Joo ne güzel bir kadındır öyle yaa, bu filmde hele nasıl doğaldı, hep gülümsüyordu bir de.. Kadın on numara gerçekten.. Gelelim şu evlilik meselesine.. Şu an yazımı okuyanlar editlenmiş halini okuyorlar bildireyim şimdiden :) Ben Jung Hwa "evliyim" dediğinde gerçekten evlenmiş olabileceğini düşünmüştüm çünkü o iş arkadaşıyla evli bir çift imajı vermişlerdi bana. Ama daha sonra Makino'dan öğrendiğim kadarıyla kız evli değilmiş, sadece "kalbim dolu" anlamında söylemiş o sözü. Böylesi çok güzel oldu, diğer türlü çok buruk bir son olacaktı benim için.. Aklımdaki tüm soru işaretleri yok oldu :) (Yalnız filmin sonunda Chul Min dilsiz mi kaldı? Ben buna inanmak istemiyorum ki TT :( En son bi saranghae dedi ama muhtemelen içinden söylemişti onu da..)

Vee So Ji'nin dövüş sahnelerinden bahsetmeden de gitmeyeyim.. Çocuk deli kas yapmış yaa, öyle böyle değil.. Bütün dövmelerini ayrı ayrı inceleyebilirsiniz, bu film bi fırsat gençler :) Hele de Tayvan'daki dövüş sahnesinde benim gibi gözlerinizi kapatmazsanız :) Film arşivde dursun kısaca döndürüp döndürüp izlenir o antrenmanlar falan :)

Sonuç olarak acil So Ji Sub'un romantik komedi tarzında bir dizisini ya da filmini izlemeliyim yoksa bu filmin etkisinden kurtulamayacağım sanırım :) Yazımı bitirmeden filmin posterlerinden fragmanlarına, basın toplantılarından film festivallerine kadar her şekilde güzel yazılarıyla bizi bilgilendiren, güldüren, düşündüren Makinosev'e buradan teşekkür etmek istiyorum.. Sağ ol var ol :) Herkese iyi günler diliyorum.. Çalgaaa^^

 

14 yorum:

  1. yaaa ama yaaa bak şimdi üzüldüm:(( spoiler okumak etkilemediği için yazının tamamını okudum vayy be kardeşim bu kadar da dram olmaz ki offf kuzum mp4 formatlı indirdiysen bir link rica etsem senden ben de indireyim bari,.

    YanıtlaSil
  2. aaaa oldu mu ama?? ben de kizdim simdi, bi kere de gun yuzu gosterin kardesim, mutlu sonda bile bi burukluk, bi sey oluyo... cik cik cik... ben de kararsiz kaldim simdi izlesem mi diye. yani bi ara mutlaka izlerim, ama dram yonu agir bastigi icin geciktirmeye devam edicem sanirim :/ bi de nerden indirdin masalcim?

    sagol canim bu guzel tanitimin icin ^^

    YanıtlaSil
  3. aah ah sorma kardeşim, ben de en sonunda isyeaaaannn diye bağırdım yani :) so ji'nin hangi filmini dizisi izlediysem hep mağdur etmişler kuzuyu buna bir dur demek lazım :) sen yine de izle kızla çok yakışmışlar çok tatlı sahneler var filmde.. ben yeppudaa'dan indirmiştim ama sanırım şu an siteye girilemiyor, ben giremedim yani.. ama araştırma üzerindeyim, sağlam bir link bulur bulmaz paylaşacağım canım :)

    YanıtlaSil
  4. sorma yaa dramın dibine vurmuşlar.. so ji'yi böyle ağlarken izlemek beni üzüyor bakamadım çoğu sahneye.. ben mp4 olarak indirdim filmi ama yeppudaa^dan indirmiştim, siteye şu an girilemiyor.. girebildiğim an linki buraya da atacağım canım :)

    YanıtlaSil
  5. bende ne zamandır bu filmi izlemek istiyordum. güzel yorumun için çok teşekkürler. sayende şimdi bende izleyeceğim ::))

    YanıtlaSil
  6. rica ederim :) spoiler olan kısımları okumamışsındır inşallah, filmi daha dün gece izlediğim aklımdaki her şeyi yazmışım :) iyi seyirler^^

    YanıtlaSil
  7. Bir haftadır bana bakıp duran benimde kaçamak bakışlar attığım ama şuan izlersem feriştahı gelse beni toparlayamaz korkusundan izlemediğim filme ne kadar da çok benziyor (: Spoiler kısmı erken başladığından sessiz sakin bir şekilde sayfadan uzaklaşıyorum (:

    YanıtlaSil
  8. herkes aynı şeyleri hissediyor bu film için inanmıyorum yaaa :) özeliikle bir so ji sever için filmi izledikten sonra toparlanmak zor oluyor haklısın :/ ama çocuk dramın üstesinden güzel geliyor yaa, bir de o dövmeleri yok mu :) izlenir bu film yuncuşi sen de izlemelisin en yakın zamanda :)

    YanıtlaSil
  9. Kendimi tebrik ediyorum spolieri okumadım. Ama o kısacık anlattığın paragrafdan çıkardığım sonuç "fazla dram bu, kız kör çocuğun geçmiş fena". Bu işin sonu hayır olmaz. Ayrıca az önce twitterda bana acilem romantik komedi gerek dediğini gördüm.
    Bu filmi büyük bir mazoşistlik yaparak en üzgün zamanımda izlemeyi planlıyorum. :D

    YanıtlaSil
  10. yettim gari, seni twitterda soru bombardımanına tuttum ama sebebini hemen söyleyeyim, yönetmen 2 farklı son hazırlamış diye okumuştum önceden, ben torrent indirdim sen ise yeppudaa'dan, dedim acaba ikimiz farklı versiyonları mı izledik. neyseki değilimiş tamam, nette sadece burukda olsa mutlu son versiyonu var belli ki :D

    hemen asıl yorumuma geçeyim :D
    - senin indirdiğin versiyonda olup da benimkinde olmayan bir sahne vardı sende, gerçi ben o sahneyi trailer da görmüştüm. jisub sokağın bir köşesine sinmiş kızcağızı çalıştığı dükkanda dikizlerken yanında bir adam görüyordu. o adam sadece iş arkadaşı, endişeye mahal yok masalım :D
    - o adama evliyim dediğin de ise benim başım bağlı demek istedi, ama tabi kızın geçmişini bir tek izleyici bildiği için bunu bir tek biz anlayabiliyoruz.
    - o dövüş sahneleri neyse de ben asıl bıçaklanma sahnesinde öldüm perişan oldum :S çok feciydi, çok namıssız bu senaristler :D
    - filmin sonunda dilsiz mi kaldı ben de pek emin değilim belki de metafor yaratmaya çalıştılar bilmiyorum. koreceden ingilizceye çevirirken bazen işin edebi yanı bozulabiliyor, mesela romeo julietten yapılan alıntı benim elimdeki kitapta şöyle

    "( Konuşuyor ama bir şey de demiyor )
    Ne çıkar anlatıyor ya gözleriyle, karşılık vereceğim ben de!"

    bu söz hem kızın kitabının kapağında vardı hem de jisubın özel yerindeki masada vardı. jisub sağlıklıyken kız hasta ve gözleri görmüyordu, kız sağlıklıyken de jisub yaralı ve konuşamıyordu.

    parantez içindeki söz filmde geçmiyor ama onuda hesaba katarsak jisub konuşuyor ama bir şey diyemiyor yine de kız onu gözlerinden anlayıp ona karşılık veriyordu bu durumda. en azından yönetmen bey abinin insan üstü bu metaforunu en mantığa yatkın olarak böyle açıklayabiliyorum, saygılar :D

    neyse efendim, biri beni susturmadan ben kendim susayım en iyisi :D filmi beğenmene sevindim canım, sonu biraz gizemliydi evet :D
    bu arada ben daha önce filmi izlemek için linkler vermiştim ya, o yazıyı güncelledim şimdi torrent ve yeppudaa dışında alternatif linklerde var :D ;)

    http://wp.me/p1iZDu-BO

    YanıtlaSil
  11. aa ben de tebrik ediyorum seni, ben olsam dayanamaz ucundan bakardım :) filme aslında tam olarak dram diyemeyiz, bir kısmı romantik komedi tadında, ikili o kadar tatlılar ki... diğer kısmı biraz ağlatan cinsten işte.. o da ji subşiye yakışıyor yaa napalım :)
    iyi seyirler kuzum, izleyince yorumlarını alırım :)

    YanıtlaSil
  12. oh be valla içimize su serptin makino, iki gündür kardeşimle "yaa yapılır mı bu so ji'ye? diye yas tutuyorduk :( aslında ben de düşündüğüm şekildeki bir sonun çok mantıksız olduğunu biliyordum, yani hepi topu 2 sene geçmiş ve sonunda çocuk döndü. kızı evlendirmenin gereği ne dimi? ama benim kafamı karıştıran şu oldu, kız evliyim dedikten sonra o iş arkadaşıyla da sanki karı kocaymışcasına bir tavır içine girdi. ben tabi sene atladıktan sonra ona "bekar mısınız?" diye soran iş arkadaşına da çok dikkatli bakmamışım onu farklı biri, bir müşterisi falan sanmıştım. ama yönetmen de beni kandırdı yaa, kıza neden evliyim dedirtti ki, kalbim dolu deseydi ya da sadece gülümseseydi falan :) neyse senin gibi bir otoriteye güveniyor ve yaşasın mutlu son diyorum :)

    dövüş sahnesini hiç sorma yaa, tek bir karesine bile bakamaz mı bi insan, ben bakamadım yani :) o küçücük kafesin içinde çocuğu ne hale soktular :S psikolojik işkence yemin ederim. ama sonunda kurtulması güzel oldu. ben yine de çocuk kurtulduktan sonra Kore'ye dönecek ve ameliyat sonrası kızın yanına gidecek mutlu olacaklar diye ummuştum, ama hainler bunu da çok gördü bize :) yıllar sonra dönmesi bile bi mucize tabi o bıçak darbelerinden sonra.. böylesi daha heyecanlı olmuş hem güzel güzel :)

    seni gerçekten tebrik ediyorum, ben o alıntıdan böyle bir şeyi çıkaramazdım valla. güzel oturtmuşsun ama
    "Ne çıkar anlatıyor ya gözleriyle, karşılık vereceğim ben de!” cümlesi son sahne için cuk oturmuş, ji sub'un konuşamaması meselesini de sanırım bize bırakmış yönetmen, ben konuşabiliyor deyip pollyanna ruhumu ortaya koyuyorum yine :)

    bir de torrent'ini indireyim filmin, zaten bir daha izlemek istiyorum. bir de yazımı editleyeyim insanlar kötü sonla bitiyor sanmasınlar :) senin de ellerine sağlık makinom^^

    YanıtlaSil
  13. Uzun zamandır düzgün bir film izleyemiyorum diye çok üzülüyordum. Only you bu sıkıntılı ruh halinden beni kurtardı;ancak başka bir duygusal tranvaya soktu.İzlerken o kadar duygulandım ki so ji sub beni l sorry l love you günlerine beni tekrar götürdü ki dizinin sonun taaaa önceden farkettiğim için(herkes gibi) 6 gün izleyemedim.Yüreğim kaldırmadı anlayacağınız.Filmde de o dövüş sahnelerine bakamadım.Yine bana hüsran yine bana ayrılık vakaları çok iç burkutucu gerçekten...Kız için yaptığı herşey özellikle o patronu dövdüğü sahne işte bir insan sevdiğini böyle sahip çıkmalı dedittirdi.Evi yeniden düzenemesi de çok romantikti.Yani film bence baştan sona çok güzeldi.Her şeye rağmen kavuştular ya başka bi şey istemem.Masal evin bütün yorumların harika gerçekten teşekkür ederim canım benim...seni çok takdir ediyorum.

    YanıtlaSil
  14. çok teşekkürler Gülfemcim, yorumların beni çook mutlu ediyor :)

    bu filmde so ji sub aynı misa'daki gibiydi haklısın, ben de oradaki karakterine çok benzettim, insanlara güvenmeyen umutsuz ve kimsesiz biri.. ben de senin gibi misa'nın etkisini haftalarca üzerimden atamamıştım, ağlamaktan gözlerim şişmişti hatta :( Allah'tan bu film 2 saatte bitti de kendimizi çok fazla harap etmedik :) ben de dövüş sahnelerine hiç bakamadım, so ji'yi çok seviyorum yaa dayanamıyorum o dövülünce :) patronu dövdüğü sahne benim de favorim.. bir de göremeyen kız arkadaşı için evi daha güvenli hale getirmesi, yaralanmasını düşmesini engellemeye çalışması falan ayy çok tatlı.. sonunda kavuşmaları şahane oldu gerçekten, ben izlediğimde kızın gerçekten biriyle evlendiğini sanmıştım, makinosev beni aydınlattı sağolsun, kız kalbim dolu anlamında evliyim demiş yani mutlu son oldu ne güzel :)

    tekrar teşekkürler canım, görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil